header

Sieradentips

Hoe doe je een armbandje om als je alleen bent?

Horlogeband ikki verstellen

Verstellen van je horlogeband van je ikki horloge? Hier vind je alle instructie video's van Ikki. 

Tips om je sieraden mooi te houden:

Dragen

Allereerst: draag geen sieraden bij huishoudelijk of ruw werk en bij het sporten. Sieraden kunnen beschadigen door bepaalde schoonmaakmiddelen (chloor/zout) en door te hard stoten. Daarnaast bestaat de kans de sieraden te verliezen. Doe je ringen af met handen wassen! Stel je sieraden ook niet bloot aan te fel zonlicht. Parels en kleurstenen kunnen daardoor verkleuren. Pas op met Parfum! Spuit geen parfum op je ketting, oorbellen of collier. Tip: Doe wat parfum op en laat het drogen, draag daar na pas je sieraden.

Bewaren

Het is het beste om sieraden niet los in een lade of doosje te leggen. Sieraden kunnen elkaar beschadigen; berg elk sieraad apart op om krassen te voorkomen.

Verzilverd en verguld materiaal

Verkleuring van het vergulde of verzilverde laagje vindt plaats als sieraden in aanraking komen met o.a. transpiratievocht, water, crèmes & parfums of bij een verhoogde zuurgraad van de huid. Het advies is dus hier zorgvuldig mee om te gaan. Niet dagelijks dragen ivm transpiratie, niet dragen tijdens douchen en zwemmen, niet s nachts dragen. Let op: wij bieden geen garantie op verkleuring. Indien bekend is dat je huid een hogere zuurgraad bevat adviseren wij een laagje blanke nagellak op de sieraden aan te brengen. Zoek een alternatief, zoals stainless steel of echt goud en zilver of gerhodineerd metaal.

Verzilverde en zilveren sieraden poetsen

Gebruik een zilverpoetsdoekje voor onderhoud. Nooit poetsen met een 'gewoon' zilverpoetsmiddel. In zilverpoets zit een schuurmiddel en dat zorgt ervoor dat het zilverlaagje weggepoetst wordt. Gebruik in plaats daarvan een geïmpregneerd zilverpoetsdoekje. Hiermee haal je vaak heel eenvoudig de aanslag weg. Nooit wassen, want dan werkt het niet goed meer. Hoe zwarter je doekje hoe beter. Je kunt deze poetsdoekjes bij ons bestellen?

Sieraden met edel- en kleurstenen

Deze sieraden zijn gevoelig voor verschillende soorten zeep en parfums. Ook te fel zonlicht kan een nadelig effect hebben op sommige kleurstenen. Kleurstenen knappen zichtbaar op van een lauw zeepsopje. Borstel de sieraden hierin voorzichtig schoon, spoel ze af en droog ze met een zachte, niet pluizende doek. Bewaar zilveren en verzilverde sieraden en sieraadonderdelen op een afgesloten plaats. In de lucht zit zwavel en dat zorgt voor de donkere aanslag.

Parels

Parels en bloedkoralen leven op als ze zo veel mogelijk op de huid worden gedragen. Huidvet beschermt en verhoogt de glans; het lijkt alsof ze er door worden gepolijst.

Helaas zijn er ook stoffen die de typische, zachte glans verminderen. Zuren zijn hier een voorbeeld van, maar ook transpiratie, cosmetica, haarlak en parfum kunnen je sieraad beschadigen. Wanneer parels van tijd tot tijd met een vochtige doek (alleen water, nooit een chemisch wasmiddel) worden behandeld glanzen ze weer mooi.

Informatie over verschillende materialen verwerkt in sieraden vind je hier: materialen sieraden


Maattabel voor kettingen

voor een exacte maat meet gewoon met een centimeter de lengte van de ketting naar uw wens.
kies de lengte die daar het dichtst bij in de buurt ligt.

 

Maat nemen dames of heren armbanden

Voor een juiste maat van uw armband kunt u het beste uw polsmaat opgeven.
Dit kan in het bestelproces genoteerd worden. Een gemiddelde damesmaat is 18 cm.
Voor heren ongeveer 19-20 cm.

Meet uw pols met een centimeter en geef deze maat aan ons door.
Zo bent u altijd verzekerd van een goed passend sieraad.

 


Maattabel voor ringen

meer info over ringmaten vind u hier.
 

Voor meer informatie of vragen kunt altijd contact met ons opnemen!

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookies Beleid
SLUITEN