header

Info materialen

Hieronder vind je informatie over materialen gebruikt bij de vervaardiging van onze sieraden. Wij vermelden altijd, zoveel mogelijk en indien bekend, om welke materialen het gaat.

Bij de inkoop letten we op de juiste kwaliteit en zorgen voor nikkelvrij materiaal. Uiteraard is de kwaliteit van sterling 925 zilver, goud en de echtheid van Swarovski Elements gewaarborgd.
 

Wat is Rhodium en waarom is het gebruik hiervan bij sieraden zo gewild?
Rhodium is een hard, zilverwit metaal dat grote gelijkenissen vertoont met andere edelmetalen zoals Platina. Bij rhodineren wordt er een laagje rhodium op het edelmetaal aangebracht. Omdat Rhodium zeer hard is (het is vrijwel net zo hard als Chroom), beschadigen de sieraden niet of nauwelijks, wat de levensduur aanzienlijk verlengt. Gerhodineerd zilver is sterker, oxideerd niet, is niet gevoelig voor atmosferische invloeden, wordt minder snel dof en behoudt hierdoor langer zijn glans en elegantie.

Swarovski Crystal
Swarovski Elements is het bekende merk van de mooiste glaskristallen vervaardigd door Swarovski. Ooit maakte Daniel Swarovski dit glas en al snel werd dit in allerlei siervoorwerpen gebruikt. Internationale designers werken veel samen met Swarovski om zo de mooiste creaties te creëren. De elementen bestaan uit diverse vormen en een groot aantal kleuren waardoor je elk sieraad kunt verfraaien. Een sieraad met Swarovski heeft een prachtige uitstraling.

Goldfilled goud of rosé goud
Goldfilled betekent dat er een laag van 14 k of 24 k goud mechanisch aan een basismateriaal (meestal koper) wordt verbonden tot er een bepaalde dikte van het goud is bereikt. Deze goudlaag moet tenminste 1/20e deel van het totale gewicht zijn. De goudlaag is echter vele malen dikker dan bij vergulde materialen. Goldfilled materialen blijven mooi op goudkleur, men noemt het niet voor niets `a lifetime jewellery`, het goudlaagje blijft er dus heel lang opzitten. Dit levert een mooie en betaalbare kwaliteit op die goed wordt verdragen door mensen die allergisch zijn voor andere metalen dan goud. Goldfilled is wel weer duurder dan verguld of goldplated materialen omdat er meer goud in zit.
Als een sieraad gold filled is, heeft u echt iets waardevollers in uw bezit. Bij gold filled wordt namelijk dubbel zoveel goud gebruikt als bij gold plated, bovendien is het gebruikte goud ook nog van veel betere kwaliteit. Uiteindelijk wordt ook bij gold filled een metalen basis gebruikt, maar de laag goud die erover zit is veel dikker. Gold filled sieraden bevatten dus meer goud, en zijn daardoor meer waardevol. Ze gaan bijvoorbeeld relatief lang mee, zo’n tien tot dertig jaar. Ze zullen veel minder snel slijten en ook zijn ze prettiger te dragen voor mensen die allergisch zijn voor bijvoorbeeld nikkel of lood. Het enige nadeel is eigenlijk dat u veel meer betaalt voor gold filled voorwerpen dan wanneer u kiest voor gold plated.Strass
Strass of rijnsteen is een op diamant gelijkend materiaal op basis van glas. Het procedé voor de productie van strass is ontwikkeld door Georg Friedrich Strass (1701-1773), naar wie het materiaal ook is genoemd. Door het procedé dat Strass ontdekte, ontstaat een glas met andere weerkaatsing van het licht. De weerkaatsing benadert de weerkaatsing van het diamantkristal, waardoor strass veel meer flonkert dan geslepen glas.

Sterling zilver 925
Deze behoort tot de groep edele metalen. 925 zilver of sterling zilver is een legering van 92,5% zilver en 7,5% van een ander metaal, meestal koper. Het tweede metaal wordt steeds toegevoegd om de slechte eigenschappen van zuiver zilver te vermijden. Zuiver zilver is een zacht en buigzaam materiaal. Hierdoor zijn sieraden uit zuiver zilver vatbaar voor krassen en gaan ze snel stuk. Het koper in 925 zilver zorgt voor de versteviging en maakt het sieraad meer bestand tegen schade. Sterling zilver is dus een hoogwaardig materiaal. Een sieraad van dit zilvergehalte is voorzien van een 925 stempel waardoor u gegarandeerd kwaliteit in huis haalt. De verhouding van 92,5% zilver en 7,5% van een ander metaal is vastgelegd in de waarborgwet van 1986 om consumenten te beschermen tegen fraude. Er bestaan ook ‘lagere’ legeringen zoals 835 en 800, het tweede resp. derde gehalte zilver. De afkorting: bwg (beneden wettelijk gehalte) duidt op een lager zilvergehalte dan 800. In overeenstemming met de Engelse wetgeving gebruikt men in meerdere landen voor juweliersartikelen, die bestaan uit een zilverlegering met een lager zilvergehalte dan "Sterling" zilver" (925 duizendsten of: "eerste gehalte") de term: white metal.
Tibetaans zilver bwg
Tibetaans zilver is een witte metaallegering (een mengsel van zilver samen met andere metalen zoals koper.) Tibetaans zilver bevat dus een gedeelte zilver maar het is niet mogelijk om nauwkeurig het percentage te vermelden. Het is dus bwg. Deze zilver legering wordt veel gebruikt in sieraden omdat het wel de kwaliteiten van zilver heeft, maar veel goedkoper is.

Silver plated
Op sommige onderdelen is de term "silver plated" of "sterling silver plated" van toepassing. Dit betekent dat het voorwerp niet van zilver is, maar is verzilverd met een klein laagje zilver. Een laagje zilver wordt aangebracht op een grondmetaal, meestal koper. Bij 'silver-plated' is het laagje zeer dun en aangebracht door middel van galvaniseren. Bij 'silver-filled' is de zilverlaag dikker door dompelen in een zilverbad, hiervoor geldt een norm voor het zilvergehalte. Silver-filled en silver-plated zijn een goedkoper alternatief voor zuiver zilver en het geeft een sterker product.
 
Miyuki Delica’s
Miyuki is Japan's oudste kralen fabrikant. Hun Delica Kralen, ook wel cylinder beads genoemd, zijn wereld beroemd om hun hoge kwaliteit. Miyuki kralen onderscheiden zich door hun superieure kwaliteit, uniformiteit in afmetingen en een groot aantal prachtige kleuren. De gouden en zilveren kralen zijn van plated kwaliteit of gegalvaniseerd en hebben dus een echt gouden of zilveren laagje. De Miyuki kralen hebben een prachtige glans.
 
Natuurstenen of edelstenen

Natuurstenen zoals bijv. Amazoniet, Jasper, Amethist, Agaat en Opaal komen slechts beperkt voor. In het algemeen geldt: hoe zeldzamer, hoe duurder. Ze worden ook wel half edelstenen genoemd, maar eigenlijk is deze naam niet de juiste voor deze stenen. Sinds 1967 wordt deze naam eigenlijk officieel niet meer gebruikt. In de volksmond nog wel. Alle stenen in deze categorie vallen onder de edelsteen. De prijs wordt meestal bepaald door de kleur, vorm, schoonheid, duurzaamheid en zeldzaamheid. Dit bepaald mede de prijs van het sieraad waarin ze verwerkt zijn.


Facetgeslepen glaskralen

Deze zijn gemaakt van kristalglas. Het glas wordt in facetten geslepen, zoals kristal. Facet is een plat geslepen oppervlak. Een facetkraal breekt en reflecteert licht op dezelfde manier als een prisma. Veel van deze kralen hebben een speciale coating zoals AB. Dit staat voor Aurora Borealis het noorderlicht Deze coating wordt door hitte op de kraal aangebracht en zit meestal maar op een gedeelte van de kraal. Wij gebruiken de glas facetkralen AB en de Tsjechische facetkraal van hoge AA kwaliteit.
 
Glaskralen
G
laskralen worden gemaakt in een enorme verscheidenheid van vormen en leuren. Ze zijn mooier van kwaliteit dan bijv. kunststof of acryl kralen. Sommige glaskralen worden op een mandrel handmatig gemaakt in de vlam van een brander. Een andere manier is machinaal glas te verhitten en door een machine te persen. De zogeheten drukbeads. In onze collectie vind je glaskralen vervaardigd d.m.v. beide technieken.
 
Parels

KyWi Jewelry maakt voornamelijk gebruik van glasparels en zoetwater parels. Glasparels hebben een kern van glas. Er bestaan ook kunststof parels, die zijn kwalitatief minder mooi. Wij gebruiken dus altijd hoge kwaliteit glasparels of echte parels. Om de mooie glans te verkrijgen worden er een aantal lagen op gespoten of in een waxbad gedoopt. Glasparels zijn in vele maten en vormen verkrijgbaar. De natuurlijke zoutwater parels, die ook echte parels genoemd worden, zijn uiterst zeldzaam en dus kostbaar. De glasparels zijn van mooie kwaliteit en zijn er ook in verschillende prijsklassen.

Daarnaast maken wij veel gebruik van de zoetwaterparels, prachtige kwaliteit en gecultiveerde parels.gekweekt in zoetwater. Zoetwaterparels ontstaan in mossels (ipv oesters), die in meren worden gekweekt. Algemeen gesteld, zijn zoetwaterparels veel vriendelijker geprijsd dan hun zoute zusjes. Dit komt enerzijds doordat de kweekmethode aanzienlijk goedkoper is, anderzijds doordat een oester in de oogstperiode 1, hooguit 2 parels kan aanmaken. Voor de mossel geldt dat die in dezelfde periode wel 20 - 60 parels kan produceren! Daarnaast is er een verschil in samenstelling. Zoetwaterparels bestaan geheel uit paarlemoer, terwijl hun zoute zusjes bestaan uit een ronde kalkbol met daaromheen een laagje paarlemoer, dat vaak niet dikker is dan een halve millimeter.


Nog vragen? Nem gerust contact met ons op!
 
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookies Beleid
SLUITEN